Instagram giver dig aldrig besked, når nogen blokerer dig. Der er dog flere tydelige tegn: et profilen kan ikke findes, af ikke-leverede beskeder, interaktioner, der pludselig forsvinder. Her kan du læse, hvordan du tolker disse tegn og bekræfter, at der er tale om en blokering, uden at beskylde nogen uretmæssigt.

Hvad er blokeringsindikatorerne på Instagram?
Vil du hellere blokere eller fjerne blokering af en person på Instagram ? Vi forklarer det hele i en artikel, der er dedikeret til emnet.
1. Profilen kan ikke findes ved søgningen
Skriv det brugernavn af personen i søgefeltet. Hvis vedkommendes profil vises ikke i resultaterne, er blokeringen en seriøs mulighed.
Vær opmærksom på, at hvis kontoen er i Privat tilstand : du kan se angivelsen “Bruger kan ikke findes” selv uden at være blokeret. Bed derfor en ven at søge efter denne profil. Hvis han finder den, men du ikke gør, er du altså blokeret.
2. De gamle beskeder forsvinder
Åbn dine gamle samtaler i private Instagram-beskeder. Der er flere tegn, der kan tyde på en blokering:
- Tråden findes stadig, men den profilen vises uden billede eller navn.
- Det Beskeder er forsvundet og du kan ikke længere se hans onlineaktivitet.
- Du sender en besked, men teksten “leveret” vises aldrig nedenunder.
- Hans tidligere indlæg kan også være slettet eller vises som tom tekst.
3. De tidligere interaktioner er forsvundet
Før kunne du se hendes indlæg (billeder, videoer, stories) og interagere med (likes, kommentarer). Hvis alt det pludselig er forsvundet, er det en tydeligt tegn på blokering.
Når der er opstået en blokering, kan du ikke længere omtale heller ikke mærke i dine indlæg eller kommentarer.
4. Ingen publikation tilgængelig på profilen
Hvis kontoen er offentlig og selvom han har blokeret dig, kan du stadig finde ham via søgefunktionen. Når du går ind på hans profil, kan du kun se teksten “Der er ingen tilgængelige publikationer”, uden billeder, videoer eller historier.
Prøv derefter knappen “Følg”. Hvis den stadig er synlig, men der sker ingenting Når du trykker på den, kan du ikke længere abonnere: Det er endnu en bekræftelse.
Hvordan kan du bekræfte, at du rent faktisk er blevet blokeret af en Instagram-bruger?
De ovenfor nævnte tegn kan også være tegn på en konto deaktiveret, midlertidigt eller permanent. Der er to metoder, der giver dig en pålidelig bekræftelse.
1. Søg efter profilen fra en anden konto
Søg efter profilen fra en anden Instagram-konto, din egen mobiltelefon eller en vens. Hvis du den findes på denne anden konto men ikke med din – så går det næsten helt sikkert i stå.
2. Tjek det i privat browsing-tilstand
Åbn din webbrowser i privat browsing, uden at være logget ind på din konto. Indtast derefter følgende adresse:
- instagram.com/brugernavn
Du kan også starte en Google-søgning med brugernavn efterfulgt af ordet «Instagram».
Hvis den profilen vises i privat tilstand, men forbliver kan ikke findes Fra din konto, hvor du er logget ind, er spærringen bekræftet. Instagram aktiverer spærringen på kontoniveau, ikke på enheden: Profilen forbliver synlig for alle undtagen dig selv.
Dette tip virker kun, hvis kontoen er offentlig. I privat profil, der vises intet, selv ikke i privat browsing, uanset om man er logget ind eller ej.
Ofte stillede spørgsmål
Hvad betyder det at blive blokeret af nogen på Instagram?
Være fastlåst på Instagram bryder alle bånd til personen. Her er, hvad det konkret betyder for dig.
| Resultatet af blokeringen på Instagram | detaljer |
|---|---|
| Manglende adgang til sine indholdselementer |
|
| Det er umuligt at kontakte hende privat |
|
| Det er ikke muligt at foretage et opkald |
|
| Umuligt at Opret en gruppe sammen med hende |
|
Hvordan kan man vide, om man ikke er blevet blokeret, men blot fjernet fra ens abonnenter?
Instagram har af og til fejl, herunder massevis af annullerede abonnementer. Før du konkluderer, at der er tale om en blokering, skal du tjekke, om knap “Følg” og indstillingen “Besked” vises altid på profilen.
Hvis det er tilfældet, har personen måske blot fjernet dig fra sin sidste abonnementer. Du kan derefter klikke på “Følg” Hvor “Besked” for at genoptage kontakten.
Kan man se en story, selvom man er blokeret på Instagram?
Nej. Når du er logget ind på din konto, kan du ikke længere se nogen historie eller offentliggørelse. Se afsnittet ovenfor vedrørende undtagelsen for privat browsing.
Hvad skal du gøre, hvis du er blevet blokeret på Instagram?
At lukke sig inde er stadig et personligt valg. Her er nogle forslag til, hvordan man kan reagere roligt:
- Tænk tilbage på dine nylige interaktioner og se, om der har været en misforståelse eller en uenighed.
- Hvis kontakten er vigtig, så brug en anden platform hvor man kan få fat i vedkommende.
- Giv ham lidt tid i stedet for at insistere.
At insistere kan hurtigt virke invasiv, især efter en uenighed. Forsøg ikke at omgå blokeringen ved at oprette en ny konto: det er i strid med fællesskabsregler Instagram. Hvis du håber at blive låst op, så er det bedst, at du undskylder oprigtigt og taler med nogle fælles venner.
Hvis du vil have flere tips til det sociale medie, så kig forbi vores side Instagram. Du er velkommen til at skrive en kommentar, hvis du har et spørgsmål.






