På Snapchat, funktionen privat historie giver dig mulighed for at vælge, hvem der kan se dine stories, og hvem der er udelukket. Men hvordan kan du vide, om en person har en privat Snap-story, om vedkommende har skjult sin story for dig, eller om vedkommende har føjet dig til sin liste?
Det korte svar: Snapchat sender dig ingen notifikationer. For at kontrollere det skal du åbne fanen »Stories« og finde lilla hængelås omkring personens miniaturebillede.

Hvordan ved man, om nogen har en privat historie på Snapchat?
For at finde en privat historie på Snapchat, skal du først være ven med personen. Her er de trin, du skal følge:
- Åbn appen Snapchat på din telefon.
- Vis de tilgængelige stories ved at stryge fingeren mod højre på skærmen.
- Se på ringen omkring personens profil. Der er et lilla hængelås-ikon omkring miniaturen, når der er tale om en privat story.
Hvis du ser dette hængelås-ikon, betyder det, at personen har oprettet en privat story. Men glæd dig ikke for tidligt. Det betyder ikke nødvendigvis, at du er blandt de udvalgte, for hængelås-ikonet vises også for en story, hvor du ikke er blevet tilføjet.
Hvad nu, hvis du ikke kan se nogen stories, selv efter at have fulgt disse trin? Det betyder ikke nødvendigvis, at hun ikke har nogen. Så opstår der et andet spørgsmål: Hvordan kan du vide, om en af dine kontakter har skjult dig i sin private story? I så fald vil du ganske enkelt ikke se noget dukke op, og du får ingen besked om det.
Et lille, men vigtigt punkt, hvis personen endnu ikke er din ven. Så længe I ikke er venner på Snapchat, kan du ikke se nogen af hans stories, uanset om de er private eller ej.
Sådan fungerer private stories på Snapchat : Det er netop det, der er grundlaget for privatlivet. Det er et midlertidigt indlæg (billeder eller videoer), ligesom »Min historie«, men det deles kun med nogle få udvalgte kontakter, ikke med hele netværket.
Du skal også vide, at du kan give din private story et navn. Se vores artikel om dette på Hvordan kalder man sin private Snapchat-story?. Du kan også læse vores guide om Hvordan gør man en Snapchat-story privat?.
Hvordan kan man se, om man er den eneste, der ser en privat Snap-story?
Ja, en person kan tilføje dig alene til en story privat på Snapchat. Problemet er: ingen funktion giver dig mulighed for at se, om du er den eneste, der ser den. Denne private story vises på nøjagtig samme måde som de andre private stories på Snapchat, uden angivelse af antallet af personer, der er tilføjet.
Du kan alligevel prøve disse to tips for at finde ud af det:
- Henvendelse til de nærmeste hvis de også kan se den private story fra den person, der har sendt den til dig.
- Du kan også Send en privat besked til den pågældende person for at stille spørgsmålet. Denne metode er stadig påtrængende. Personen er ikke forpligtet til at svare dig.
Hvordan kan man se, om en person har skjult sin Snap-story for dig?
Det er ret nemt at tjekke. Når en af dine venner ikke giver dig adgang til sin Snap-story, kan du ikke finde den ved at skrive vedkommendes navn i søgefeltet.
Hvis du ved, at hans konto er privat, kan du også spørge en fælles ven hvis han ser de private stories fra den person, du mistænker.
Hvis denne ven bekræfter, at han godt kan se din story, ved du, at du er blevet skjult eller fjernet fra den pågældende story. For bedre at forstå, hvad det betyder Snapchat venter, se vores artikel om emnet.
Hvordan kan man se, om en person har tilføjet dig til sin private Snap-story?
Snapchat Du modtager ingen besked, når nogen føjer dig til sin private story. Du får aldrig automatisk besked om det.
Du modtager kun en notifikation, hvis personen nævner dig med et @brugernavn-klistermærke, hvilket ikke sker i private stories.
Hvis du vil vide, om du er blevet tilføjet, skal du bare kigge under fanen »Stories«. Her er de 3 trin til at se din story, der er delt på Snapchat :
- Åbn appen Snapchat på din mobiltelefon og log ind på din konto.
- Du kommer ind på Snap-kameraet. Fej mod venstre på skærmen for at få adgang til stories.
- På skærmbilledet »Stories«, under afsnittet Friends, kan du se alle de stories, dine venner har lagt op. Der er et ikon omkring hvert billede, så du kan skelne mellem en privat story og en almindelig story.
Du er i en privat story, da en lilla hængelås omkranser story-miniaturebilledet i fanen »Stories«. Dette hængelås-ikon vises i blåt, hvis du ser det fra fanen »Chat«.
I en almindelig story kan du ikke se nogen hængelås.
Det lille hængelås-ikon betyder, at historien kun kan ses af de personer, som den, der har offentliggjort den, har valgt. Og du er blandt de udvalgte. Du kan også læse mere om hvis en person ser vores Snap-story flere gange, samt på de små øjne på Snap.
Er det muligt at forlade en andens private story?
Ja, du kan til enhver tid melde dig ud af en privat historie på Snapchat hvis du ikke længere ønsker at se hende. Du behøver ikke at give personen besked.
Sådan fjerner du dig selv fra listen over seere af en privat story:
- Åbn fanen Historier af Snapchat.
- Find den private story, som du ikke længere ønsker at følge.
- Tryk længe på story-ikonet, og hold fingeren på det.
- Vælg den røde indstilling Leave Story, og så er det slut.
Du kan endda vælge, at du aldrig mere skal føjes til denne story. For at gøre det skal du trykke på Block Story i stedet for blot at forlade den. Den pågældende person vil så ikke længere kunne give dig adgang til sine private stories igen.
Hvordan opretter man private stories på Snapchat?
Vil du selv bestemme, hvem der kan se din story på Snapchat ? At oprette en privat story er den rigtige løsning. Denne funktion er tilgængelig for alle, og du vælger selv, hvilke venner der skal have adgang til den.
Sådan opretter du en privat story og tilføjer snaps til den:
- Åben din profil ved at trykke på ikonet Bitmoji øverst til venstre på startskærmen.
- Tryk på Ny privat historie, lige under indstillingen »Føj til min story«.
- Der åbnes et nyt vindue med din adressebog Snapchat. Vælg de kontakter, som du vil dele din private story med.
- Når du har markeret det navn eller de venner, du ønsker, skal du trykke på den blå knap « Skab en historie ». Du kan også give din private story et navn, så du nemt kan genkende den.
Derefter tilføjer du snaps, ligesom i en almindelig story. Du kan tilføje så mange, du vil, mens storyen er aktiv.
Nu ved du, hvordan private stories fungerer på Snapchat og hvordan man kan se, om en person har tilføjet dig eller skjult dig.
Hvis en af dine nærmeste bruger meget tid der, og du undrer dig over, hvad vedkommende laver, så se vores tips til overvåge din Snapchat-konto af dine børn.
Andre artikler, der måske også kan være nyttige for dig:







Jeg undrede mig bare over, hvordan jeg kunne se en privat snap-historie. Men nu ved jeg det, takket være denne artikel.
Hej, tak for denne artikel! Jeg har et spørgsmål: Hvordan ved du, om nogen har skjult deres Snap-historie for dig? Er der en teknik? Eller er det bare, fordi man ikke kan finde den i søgefeltet? Mange tak for dit svar!